Siyez Tarhana Çorbası Pişirilmesi

Siyez Tarhana Çorbası Malzemeler

Siyez Tarhanası
Tereyağı veya tercihen sıvı yağ
Kıyma veya et-tavuk suyu
3 bardak su
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Tencereye yağ ve kıyma koyulup kavrulur.
Kavrulduktan sonra salça ve 3 bardak su ilave edilir.
Tercihen tavuk suyu – et suyu katabilirsiniz.
Bir kaseye 3 kaşık tarhana koyup ılık suyla ezilir kaşık veya tel çırpıcıyla daha kolay olur.
Pütürsüz hale geldikten sonra kaynayan çorba suyundan bir miktar ilave edilir ve karıştırılır.
Daha sonra tencereye yavaşça karıştırılarak eklenir.
Kıvamı olduğunda tuz, karabiber, pul biber eklenir.
Porsiyona göre tarhana ve suyunu fazla katıp çoğaltabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart